En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Patlama ya da herhangi bir yangın vakasına karşı güvenli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son derece çeşitli bir skalaya sahiptir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde evetğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kanatlar içinde elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için dayanak plakaları mevcuttur.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin teknik ve diğer özellikleriyle yanında konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu dokumanın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet kadar faktörlere ilgilı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın merdiveni, her çtay yapı içinde mevcut insanoğluın ve vesair hararetliların yangın veya rastgele bir müstacel vaziyet esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme malik, örgülması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında ülke almaktadır.

Merdivenin genliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çallıkışmasına imkân esenlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve duman sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde mevcut yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine Yangın Çıkış Kapısı bağlamlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page